Οσχεοπλαστική

Πάθηση

Αυτή η επέμβαση αποτελεί μια αποτελεσματική λύση για ασθενείς που έχουν ευμεγέθες/χαλαρό όσχεο, μια κατάσταση που μπορεί να οφείλεται στη γήρανση, σε προηγούμενες επεμβάσεις, όπως η υδροκήλη ή η αφαίρεση κύστης επιδιδυμίδας, ή να αποτελεί ανατομική παραλλαγή . Το ζήτημα δεν αφορά μόνο την εμφάνιση - μπορεί να προκαλέσει ενοχλήματα και ερεθισμό στην περιοχή του όσχεου και του εσωτερικού του μηρού, ειδικά όταν κάποιος φοράει στενά ρούχα. Πολλοί άνδρες ζητούν επίσης συμβουλές και εξετάζουν αυτή τη επέμβαση για αισθητικούς λόγους. Ένα χαλαρό όσχεο μπορεί να αποτελέσει πηγή άγχους και να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή τους, καθιστώντας την οσχεοπλαστική μια επέμβαση που αντιμετωπίζει τόσο τις σωματικές όσο και τις ψυχολογικές πτυχές της κατάστασης.

Θεραπεία

Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να διορθώσει αποτελεσματικά αυτή την κατάσταση, παρέχοντας αποτελέσματα που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του ασθενούς. Η επέμβαση όχι μόνο βελτιώνει τη φυσική εμφάνιση, αλλά και ανακουφίζει από κάθε σχετική δυσφορία, βελτιώνοντας τόσο την ποιότητα ζωής όσο και την αυτοεκτίμηση του ασθενούς. Στον τομέα της οσχεοπλαστικής, δεν αντιμετωπίζουμε απλώς ένα σωματικό ζήτημα - βοηθάμε επίσης τα άτομα να ανακτήσουν την αυτοπεποίθηση και την άνεσή τους, επιδρώντας θετικά στη συνολική τους ευεξία.

F.A.Q.s

Ποια είναι τα συμπτώματα του χαλαρού όσχεου;

Τα συμπτώματα του χαλαρού όσχεου μπορεί να περιλαμβάνουν

 • Δυσφορία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων , ειδικά όταν ο καιρός είναι ζεστός.
 • Χρόνιο ερεθισμό του δέρματος του όσχεου και του εσωτερικού του μηρού.
 • Χρόνιο πόνο στους όρχεις.
 • Δυσκολίες κατά τη διάρκεια της συνουσίας, της άσκησης ή των σωματικών δραστηριοτήτων.
 • Χαμηλή αυτοεκτίμηση λόγω της εμφάνισης του όσχεου.
 • Κατάθλιψη και άγχος απόδοσης

Τι είναι η οσχεοπλαστική;

Η οσχεοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση καταστάσεων που επηρεάζουν το όσχεο ή για τη δημιουργία ενός νέου όσχεου. 

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της οσχεοπλαστικής;

Η οσχεοπλαστική ενέχει κάποιο βαθμό κινδύνου, όπως:

 • Αιμορραγία, μώλωπες και πρήξιμο.
 • Βλάβη στο ουροποιητικό σας σύστημα.
 • Λοιμώξεις.
 • Τραυματισμοί των νεύρων.
 • Επώδυνη επαφή.
 • Ουλές ή αισθητικά προβλήματα.

Συνολικά, η συντριπτική πλειοψηφία των προβλημάτων είναι ήσσονος σημασίας και δεν απαιτούν καμία επέμβαση.Όπως και σε κάθε άλλη χειρουργική επέμβαση, όσο αυξάνεται η πολυπλοκότητα της επέμβασης αυξάνονται και οι κίνδυνοι.

 

Γιατί να χρειαστεί κάποιος μια οσχεοπλαστική;

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για μια οσχεοπλαστική. Ορισμένοι άνθρωποι γεννιούνται με ιατρικές παθήσεις που επηρεάζουν το όσχεό τους και άλλοι αναπτύσσουν παθήσεις κατά την ενηλικίωση. Άλλοι μπορεί να επιλέξουν να αλλάξουν την εμφάνιση του όσχεου για άλλους λόγους.

 • Θαμμένο πέος 

Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος που τα παιδιά χρειάζονται οσχεοπλαστική.Πρόκειται για μια συγγενή κατάσταση που προκαλεί το πέος σας να φαίνεται κρυμμένο κάτω από το δέρμα του όσχεου, του μηρού ή της κοιλιάς.Στους ενήλικες η περιτομή που αφαιρεί πολύ (ή όχι αρκετή) ακροποσθία, η προηγούμενη χειρουργική επέμβαση για υδροκήλη ή επιδιδυμική κύστη, η παχυσαρκία ή το λεμφοίδημα μπορούν επίσης να προκαλέσουν θαμμένο πέος.

 • Κρεμάμενο ή διογκωμένο όσχεο

Ορισμένοι άνθρωποι επιθυμούν μια επέμβαση στο όσχεο για αισθητικούς λόγους. Η αισθητική οσχεοπλαστική μπορεί να αποκαταστήσει ένα κρεμασμένο ή χαλαρό όσχεο (ανόρθωση οσχέου). Αυτός ο τύπος οσχεοπλαστικής πραγματοποιείται σε ενήλικες όταν το όσχεο τους αρχίζει φυσιολογικά να κρεμάει καθώς χάνουν τον μυϊκό τόνο.Μπορεί επίσης να βοηθήσει τα άτομα με μεγάλο όσχεο κάνοντάς το μικρότερο. Τα άτομα με διογκωμένο όσχεο μπορεί να θεωρούν τη σεξουαλική δραστηριότητα, την άσκηση ή άλλες σωματικές δραστηριότητες άβολα λόγω του ότι το όσχεο τους εμποδίζει.

 • Οσχεοποίηση του πέους

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν μια νησίδα  δέρματος που συνδέει το όσχεο με το πέους τους. Αυτό δημιουργεί μια εμφάνιση που μοιάζει με ιστό. Η περίσσεια αυτή δέρματος μπορεί μερικές φορές να επηρεάσει τη σεξουαλική λειτουργία και την επαφή.

 • Τραύμα

           Η οσχεοπλαστική μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση ενός όσχεου που έχει υποστεί βλάβη από τραύμα.

Ποια είναι τα οφέλη της οσχεοπλαστικής;

Τα οφέλη της οσχεοπλαστικής επηρεάζουν κυρίως την ποιότητα ζωής και τη συναισθηματική ευεξία των ανθρώπων.
 • Αυξημένη αυτοεκτίμηση: Οι άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετοι και επιθυμητοί όταν είναι ευχαριστημένοι με την εμφάνιση του σώματός τους. Μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ικανοποίηση και ευτυχία στις σεξουαλικές σας σχέσεις.
 • Λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος: Το θαμμένο πέος μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία στην ούρηση και διαρροή ούρων. Η οσχεοπλαστική μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής σας και την ούρηση.

Είναι η οσχεοπλαστική επώδυνη;

Οι γιατροί σας θα φροντίσουν να είστε άνετα και να μην αισθάνεστε πόνο μετά το πέρας της επέμβασης.Μπορείτε να περιμένετε να έχετε κάποιο πόνο για μερικές ημέρες μετά την επέμβαση, οίδημα στο όσχεο για μερικές εβδομάδες και ήπιο πόνο στους όρχεις. Οι κρύες κομπρέσες και τα απλά παυσίπονα μπορούν συνήθως να βοηθήσουν.

Πώς είναι η ανάρρωση μετά την οσχεοπλαστική;

Ανάλογα με την έκταση της επέμβασης, μπορεί να χρειαστεί να μείνετε στο νοσοκομείο για μερικές ημέρες εάν είναι απαραίτητη η πολύπλοκη ανακατασκευή, αλλά πάνω από το 90% των περιπτώσεων παίρνουν εξιτήριο την ίδια ημέρα.

Μετά την επέμβαση θα χρειαστείτε ένα ένδυμα στήριξης (σπασουαρ), όπως ένα jockstrap, για να μειωθεί η κίνηση του όσχεου.

Θα χρειαστεί να αποφύγετε τις έντονες σωματικές δραστηριότητες για 2 εβδομάδες και τη σεξουαλική δραστηριότητα για 3-4 εβδομάδες.

Είναι η οσχεοπλαστική μόνιμη;

Οι περισσότεροι άνδρες που υποβάλλονται σε οσχεοπλαστική κάνουν την επέμβαση μόνο μία φορά. Όπως όλες οι αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις όμως, δεν μπορείτε να σταματήσετε τη διαδικασία γήρανσης. Το δέρμα του οσχέου μπορεί να γίνει πιο χαλαρό με την ηλικία.Συνολικά, πάνω από το 80% των ασθενών χρειάζονται τη διαδικασία μόνο μία φορά.

Ρωτήστε μας