Φαλλοπλαστική

Πάθηση

Αυτή η επέμβαση έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα κατά την τελευταία δεκαετία, αναδεικνύοντας την σε περιζήτητη λύση για τα άτομα που επιθυμούν να βελτιώσουν τη φυσική τους εμφάνιση και να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους. Το πρωταρχικό κίνητρο είναι συχνά η αύξηση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης, αντανακλώντας τον ψυχολογικό αντίκτυπο καθώς και τον σωματικό.

Θεραπεία

Η προσέγγιση της αύξησης του μεγέθους μπορεί να είναι είτε χειρουργική είτε μη χειρουργική, παρέχοντας στα άτομα επιλογές που ταιριάζουν στις επιθυμίες, στις προσδοκίες και στα επιθυμητά αποτελέσματα. Ανεξάρτητα από την επιλεγμένη προσέγγιση, η εμπειρία του χειρουργού είναι υψίστης σημασίας. Ένας εξειδικευμένος και έμπειρος χειρουργός δεν εκτελεί απλώς τη διαδικασία - παίζει καθοριστικό ρόλο στην καθοδήγηση του ασθενούς προς τη σωστή απόφαση. Παρέχει πολύτιμες πληροφορίες, αξιολογεί την καταλληλότητα και διασφαλίζει ότι οι προσδοκίες του ασθενούς ανταποκρίνονται στα πιθανά αποτελέσματα. Στον τομέα της φαλλοπλαστικής, δεν ενισχύουμε απλώς ένα φυσικό χαρακτηριστικό - βοηθάμε τα άτομα να κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της αυτοπεποίθησης και μια πιο θετική εικόνα του εαυτού τους.

F.A.Q.s

Ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος πέους;

Με βάση την ιατρική έρευνα ένα φυσιολογικό πέος θα πρέπει να έχει τα ακόλουθα μέτρα :

  • χαλαρό μήκος: 9,16 (+/- 1,57) cm
  • χαλαρή περιφέρεια: 9,31 (+/- 0,9) cm
  • μήκος σε στύση (μετρούμενο από το ηβικό οστό): 13,12 (+/- 1,66) cm
  • περιφέρεια στύσης: 11,66 (+/- 1,1) cm

Ποιος είναι υποψήφιος για μεγένθυση πέους;

Άτομα άνω των 18 ετών και χωρίς σημαντικές συννοσηρότητες είναι υποψήφιοι για αυτό το είδος επέμβασης.

Υπάρχουν αντενδείξεις για αυτές τις επεμβάσεις;

Τα άτομα με πολύ υψηλό δείκτη μάζας σώματος θεωρούνται ακατάλληλα για χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης πέους λόγω κακών αποτελεσμάτων, ενώ από την άλλη πλευρά, τα άτομα με πολύ χαμηλό ποσοστό λίπους είναι ακατάλληλα για επεμβάσεις λιπομεταφοράς. Σε κάθε περίπτωση, οι ασθενείς με πολλαπλά προβλήματα υγείας δεν θεωρούνται υποψήφιοι για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Όσον αφορά τα fillers, η μόνη αντένδειξη είναι το ιστορικό αλλεργικής αντίδρασης σε υαλουρονικό οξύ και τα παράγωγά του, αν και με τη χρήση fillers καλύτερης ποιότητας αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση είναι πρωταρχικής σημασίας να συζητήσετε την περίπτωσή σας με έναν έμπειρο χειρουργό, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει στην απόφαση για το τι είναι σωστό για εσάς και θα αποφύγετε λάθη και απογοητευτικά αποτελέσματα.

 

Είναι οι τεχνικές μεγέθυνσης πέους ασφαλείς;

Τα άτομα με πολύ υψηλό δείκτη μάζας σώματος θεωρούνται ακατάλληλα για χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης πέους λόγω κακών αποτελεσμάτων, ενώ από την άλλη πλευρά, τα άτομα με πολύ χαμηλό ποσοστό λίπους είναι ακατάλληλα για επεμβάσεις λιπομεταφοράς. Σε κάθε περίπτωση, οι ασθενείς με πολλαπλά προβλήματα υγείας δεν θεωρούνται υποψήφιοι για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Όσον αφορά τα fillers, η μόνη αντένδειξη είναι το ιστορικό αλλεργικής αντίδρασης σε υαλουρονικό οξύ και τα παράγωγά του, αν και με τη χρήση fillers καλύτερης ποιότητας αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση είναι πρωταρχικής σημασίας να συζητήσετε την περίπτωσή σας με έναν έμπειρο χειρουργό, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει στην απόφαση για το τι είναι σωστό για εσάς και θα αποφύγετε λάθη και απογοητευτικά αποτελέσματα.

Μπορούν αυτού του είδους οι επεμβάσεις να επηρεάσουν τη γονιμότητα, τη στύση ή την ούρηση;

Όχι, εάν εκτελούνται σωστά δεν επηρεάζουν καθόλου τη στύση, την ούρηση και τη γονιμότητα του ασθενούς.

Είναι η χειρουργική επέμβαση μεγέθυνσης πέους μια διαδικασία που μπορεί να πραγματοποιηθεί από οποιονδήποτε χειρουργό;

Σίγουρα όχι, αυτό το είδος χειρουργικής επέμβασης εκτελείται από εξειδικευμένους ουρολόγους. Αυτή η επέμβαση μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας αν πάει στραβά και γι’ αυτό θα πρέπει να εμπιστεύεστε μόνο Ουρολόγους που έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 1000 επεμβάσεις φαλλοπλαστικής. Σε αυτό το επίπεδο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όλα θα γίνουν με τα υψηλότερα δυνατά standards.

Πόσο καιρό μετά τη θεραπεία με το fillers μπορώ να συνεχίσω τη σεξουαλική δραστηριότητα;

Συνήθως οι σεξουαλικές δραστηριότητες μπορούν να συνεχιστούν μετά από 1 εβδομάδα, εκτός εάν ο γιατρός σας συμβουλεύσει διαφορετικά.

Πόσο καιρό πρέπει να λείψω από την εργασία μου μετά τη θεραπεία με fillers;

Το πλεονέκτημα της θεραπείας με fillers είναι ότι δεν χρειάζεται να πάρετε άδεια από την εργασία σας. Μπορείτε να επιστρέψετε στην καθημερινή σας ρουτίνα αμέσως μετά τη διαδικασία.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία με fillers;

Αυτό ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή και από το filler που χρησιμοποιείται. Τα αποτελέσματα θα υποχωρήσουν σταδιακά και η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 6 μήνες έως και δύο χρόνια.Σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε premium fillers που διαρκούν από 18-24 μήνες.

Οι περισσότεροι ασθενείς θα χρειαστούν μια ανανέωση κάθε 18-24 μήνες για να διατηρήσουν το αποτέλεσμα σταθέρο.

Πόσο filler χρειάζομαι;

Οι περισσότεροι άνδρες θα χρειαστούν από 10 έως 30ml, ανάλογα με τα αποτελέσματα που επιθυμούν να επιτύχουν και το μέγεθος του πέους τους. Σε γενικές γραμμές προτείνουμε να στοχεύετε σε ένα αποτέλεσμα που θα φαίνεται αναλογικό και αισθητικά ευχάριστο.Η συνήθης πρακτική μας είναι να ξεκινάμε με 10-15 ml και αν χρειαστεί να συμπληρώνουμε μέχρι ο ασθενής να είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές των fillers;

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα για τα fillers σε γενικές γραμμές είναι μια αρχική δυσφορία ή ένα προσωρινό πρήξιμο και μώλωπες. Τα fillers μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε κύστεις, εξογκώματα (που ονομάζονται οζίδια), δερματικές ανωμαλίες ή/και φλεγμονή ιστού που επιμένουν. Οι αλλεργικές αντιδράσεις είναι σπάνιες, ειδικά με τα σημερινά νεότερα fillers. Εάν πάσχετε από έρπητα ζωστήρα, τα δερματικά πληρωτικά μπορεί να προκαλέσουν υποτροπή. Η λοίμωξη είναι πάντα πιθανή, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνια και αντιμετωπίζεται εύκολα.

Οι πιο τυπικές ανησυχίες σχετικά με τα fillers αφορούν τα αποτελέσματα της διαδικασίας. Μπορούν να συμβούν προβλήματα όπως κακή ή ανακριβής τοποθέτηση, ανομοιομορφία και μετανάστευση. αυτές οι επιπλοκές σχετίζονται άμεσα με την εμπειρία του χειρουργού σας. για το λόγο αυτό δεν πρέπει να εμπιστεύεστε έναν ουρολόγο που έχει πραγματοποιήσει λιγότερες από 1000 επεμβάσεις.

Τι αποτελέσματα μπορώ να περιμένω από τη χειρουργική επέμβαση μεγέθυνσης πέους;

Περίπου το 95% των ασθενών μας αποκτούν επιπλέον 2-5 εκατοστά σε χαλαρό μήκος και τουλάχιστον 20% αύξηση της χαλαρής περιμέτρου. Συνολικά στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων το μέγεθος του πέους σχεδόν διπλασιάζεται σε μέγεθος.

Είναι η χειρουργική επέμβαση μεγέθυνσης πέους μόνιμη;

Τα αποτελέσματα μιας επέμβασης μεγέθυνσης πέους είναι μόνιμα στους περισσότερους ασθενείς.

Για την αύξηση του μήκους, τα άμεσα αποτελέσματα θα βελτιωθούν με την πάροδο του χρόνου, εάν εκτελέσετε μετεγχειρητικές ασκήσεις έλξης. Για την αύξηση της περιμέτρου με έγχυση αυτόλογου λίπους, οι περισσότεροι άνδρες διατηρούν περίπου το 60% της αύξησης που θα δείτε αμέσως μετά την επέμβαση. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους:

  • Θα υπάρχει κάποιο πρήξιμο μετά την επέμβαση, το οποίο όταν υποχωρήσει, μέρος του κέρδους φυσιολογικά θα μειωθεί.
  • Γνωρίζουμε ότι μέρος του ενέσιμου λίπους θα απορροφηθεί από τον οργανισμό – το πόσο απορροφάται εξαρτάται, δυστυχώς, από τον ασθενή, αλλά κατά μέσο όρο δεν θα είναι περισσότερο από 30-40%.

Πόσο καιρό πρέπει να παραμείνω στο νοσοκομείο;

Η χειρουργική επέμβαση μεγέθυνσης πέους πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία ώρα.Μετά την επέμβαση, θα χρειαστεί να παραμείνετε στο νοσοκομείο για άλλες 4-5 ώρες. Όταν είστε σε θέση να τρώτε, να πίνετε και να κινητοποιείστε ανεξάρτητα, μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας.

Τι πρέπει να κάνω μετά την επέμβαση;

Μετά την επέμβαση θα λάβετε λεπτομερείς γραπτές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε και τι είναι υποχρεωτικό να αποφύγετε.Θα έχετε επίσης έναν επίδεσμο ,για τον οποίο θα έχετε οδηγίες για το πότε θα αφαιρεθεί.

Η πρώτη επανεξέταση στο ιατρείο γίνεται συνήθως 4 εβδομάδες μετά την επέμβαση,εκτός αν προκύψουν προβλήματα.Μέχρι τότε θα είστε σε στενή επαφή μαζί μας έχοντας τακτική ενημέρωση και αντιμετωπίζοντας τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχετε.Λίγες ημέρες μετά την επέμβαση θα πρέπει να ξεκινήσετε την μετεγχειρητική αποκατάσταση,η οποία περιλαμβάνει χειροκίνητες έλξεις του πέους και καθημερινές απαλές μαλάξεις.Θα σας διδάξουμε πώς να τις κάνετε καθώς η τεχνική μας διαφέρει από τη συνηθισμένη και μειώνει σημαντικά τα μετεγχειρητικά προβλήματα.

Πόσο καιρό μετά τη χειρουργική επέμβαση μπορώ να συνεχίσω τη σεξουαλική δραστηριότητα;

Συνήθως οι σεξουαλικές δραστηριότητες μπορούν να συνεχιστούν μετά από 4-6 εβδομάδες, ανάλογα με την τεχνική που χρησιμοποιήθηκε.

Πόσο καιρό πρέπει να λείψω από την εργασία μου για την επέμβαση;

Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους 2-3 ημέρες μετά την επέμβαση. Εάν η εργασία σας περιλαμβάνει βαριά σωματική δραστηριότητα, τότε μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερο χρόνο για να αναρρώσετε.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές της χειρουργικής επέμβασης;

Η χειρουργική επέμβαση μεγέθυνσης πέους είναι ελάχιστα επεμβατική και οι περισσότερες επιπλοκές είναι μικρές και μπορούν να διευθετηθούν στο ιατρείο.

Οι περισσότεροι ασθενείς θα παρουσιάσουν κάποιο πρήξιμο του πέους, το οποίο θα υποχωρήσει μετά τις πρώτες ημέρες από την επέμβαση, καθώς και μικρές ουλές στο σημείο της τομής. Σπάνιες επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν αιμορραγία, λοίμωξη, τοπική βλάβη ιστών (αιμοφόρα αγγεία, νεύρα, βάλανος πέους, ουρήθρα), προσωρινό/μόνιμο μούδιασμα της βαλάνου και συρρίκνωση του πέους. Όπως κάθε χειρουργική επέμβαση, ορισμένοι ασθενείς μπορεί να μην είναι ικανοποιημένοι από την αύξηση του μεγέθους τους και το αισθητικό αποτέλεσμα, το οποίο σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να είναι χειρότερο  από το αναμενόμενο.

Το ποσοστό ικανοποίησής μας ξεπερνά το 95% και το συνολικό ποσοστό σημαντικών επιπλοκών είναι πολύ κάτω από το μέσο όρο σε λιγότερο από 0,5%.

Κατά τη διάρκεια της προεγχειρητικής σας συζήτησης, θα ενημερωθείτε εκτενώς για τους κινδύνους της επέμβασης και ο χειρουργός σας θα απαντήσει σε κάθε σας απορία.

Ρωτήστε μας